РФ використала під час ракетного удару по Києву протикорабельну ракету "Циркон" - експертиза

Росіяни 7 лютого вдарили по Києву ракетою 3М22 "Циркон". Про це повідомляє КМВА у Телеграм 12 лютого.

"У російських ракетах є деталі, які можуть застосовуватися одразу в декількох типах виробів, інші - вузли тільки для конкретних зразків. У цьому випадку бачимо елементи, характерні саме для ракети типу 3М22 "Циркон". Специфічні маркування мають частини й уламки реактивного двигуна та рульових механізмів", - зазначив директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ) Олександр Рувін.

Протикорабельна гіперзвукова крилата ракета 3М22 "Циркон" - прийнята на озброєння в січні 2023 року, однак, як зазначають військові експерти, ця ракета досі не виробляється серійно. У РФ заявляють про такі її характеристики: дальність - 600-1500 км, швидкість до 8-9 Мах, маса бойової частини близько 300-400 кг, довжина 8-10 м. Вона призначена для ураження надводних кораблів, оснащених системами протиповітряної та протиракетної оборони. Запускають "Циркон" з універсальних вертикальних пускових установок 3С-14 на бойових кораблях, підводних човнах і мобільних берегових ракетних установках.

"Можемо сказати, що зброя не відповідає заявленим ворогом тактико-технічним характеристикам", - наголосив Олександр Рувін.

Нагадаємо, раніше аналітики Defense Express. заявили, що є вірогіднність застосування росією гіперзвукової ракети "Циркон" для удару по Києву. 

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті