РФ стала значно менше використовувати авіаційні баражуючі бомби - Гуменюк

Російські військові останнім часом значно зменшили застосування баражуючих авіаційних бомб по території України. Про це заявила керівниця об’єднаного пресцентру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк у ефірі "Радіо НВ".

"Вони не відмовилися від бомбардувань керованими авіабомбами, але, очевидно, їх стало менше. Раніше це було 3-4 рази на добу, потім зійшло до 2-3. Зараз фактично (фіксується - ред.) один випадок на добу, як правило. Скоріш за все, все це пов’язано з тим, що ці керовані авіабомби вони переоблаштовують із застарілих авіабомб, надаючи їм крила, як то кажуть, для того, щоб ці бомби працювали так, щоб неушкодженими лишалися літаки", - розповіла Гуменюк.

Вона пояснила, що складність полягає у тому, літаки, які випускають ці керовані авіабомби, не наближаються до зони ураження української системи ППО.

"Нам потрібно не тільки наша авіація, яка також могла б і нищить ворожу авіацію, а ще і достатньо потужні (іноземні - ред.) засоби ППО, які допомогли б нам також нищити літаки на більшій відстані, щоб зняти це напруження з повітря", - заявила Гуменюк.

За її словами, наразі росіяни ще не можуть повернутися на ті чи інші позиції через високу воду, вони намагаються застосовувати й баражуючі боєприпаси, і авіацію.

Як повідомлялося, росіяни запустили по Херсонщині радіокеровану бомбу та обстріляли ферму. 

Статті

Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Всі статті