РФ розмістила майже 35 тисяч росгвардійців на тимчасово окупованих територіях України - ЦНС

РФ станом на січень 2024 року зосередила на тимчасово окупованих територіях близько 35 тисяч росгвардійців. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

"Згідно з даними переданими від українського підпілля станом на січень 2024 року рф зосередила на ТОТ близько 35 тисяч росгвардійців. Половину з них складають регулярні формування, що за структурою розподілені у бригаду, 5 батальйонно-тактичних груп та 44 тактичні групи. Решта це більш як 100 зведених підрозділів, які на ротаційній основі завозяться з території рф. Зведені підрозділи формуються з-поміж співробітників омон та собр", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на озброєнні у даних підрозділів, крім службових автомобілів та ББМ, є також танки, артилерійські системи та вертольоти.

"І весь цей спектр озброєння вони застосовують для упокорення незгодних з російською окупацією", - пише ЦНС.

Крім того, дані підрозділи залучались для охорони "виборчих дільниць" на ТОТ під час псевдореферендуму у вересні 2022 та псевдовиборів у вересні 2023.

"Саме співробітники росгвардії здійснюватимуть тиск на цивільне населення у процесі підготовки до "виборів" президента рф, які заплановані на березень 2024 року", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося раніше, РФ посилює боєздатність Росгвардії та залучає інші ПВК.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті