РФ примусово депортувала понад 5 тисяч українських дітей

Росія примусово депортувала понад 5 тисяч українських дітей, ще 353 дитини загинули та понад 679 отримали поранення. Про це на брифінгу 20 липня повідомила радниця-уповноважена Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар'я Герасимчук.

За даними Герасимчук, на сьогоднішній день відомо про 5100 незаконно викрадених окупантами дітей, проте росія називає примусове вивезення "евакуацією" і повідомляє про 350 тисяч дітей.

"На жаль, ми не можемо назвати точну цифру дітей, які були депортовані у супроводі або без на окуповані території, до росії... Тому ми не можемо спростувати чи підтвердити цифру у 350 тис. дітей... Цифра, яка нам точно відома станом на даний момент, це 5100 – кількість звернень до Національного інформаційного бюро. І воно з кожним днем ​​збільшується", - додала вона.

Також, за словами Герасимчук, від військової агресії росії проти України постраждали понад тисячу дітей.

"На сьогоднішній ранок понад 1032 українські діти постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення та збройної агресії РФ. За офіційною статистикою, 353 дитини загинули і понад 679 отримали поранення. Звичайно, ми не можемо порахувати точну кількість жертв, оскільки рашисти не пускають нас на нашу територію". ми могли знайти та порахувати наших убитих дітей", - заявила вона.

Герасимчук повідомила, що зараз вдалося повернути 46 маленьких українців. Вона також наголосила, що Національне інформаційне бюро передає списки з примусово депортованими дітьми до Червоного Хреста та міжнародних організацій, які допомагають у подальшому пошуку.

"1 серпня з'явиться єдина інформаційна платформа "Діти війни", де щодня оновлюватиметься вся інформація та статистика щодо дітей під час військових дій", - додала Герасимчук.

Як повідомлялося раніше, США виявили 18 російських "фільтраційних таборів" для українців.

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті