РФ застосувала проти України понад три тисячі крилатих ракет - Зеленський

Президент Володимир Зеленський сказав, що станом на вечір 17 липня росія застосувала проти України понад 3 тисячі ракет. Кількість інших снарядів, випущених армією РФ, не можна порахувати. Про це Зеленський розповів у вечірньому відеозверненні 17 липня.

За його словами, усіх, хто відповідальний за агресію, притягнуть до відповідальності.

"Станом на 19 годину сьогодні росія застосувала проти України вже понад три тисячі крилатих ракет. Неможливо порахувати кількість артилерійських та інших снарядів, які були застосовані проти нашої країни та наших людей. Але точно можливо притягнути до відповідальності всіх російських військових злочинців. Кожного з колаборантів Всіх, хто відповідальний за терор. За все, що відбувається 144 дні і більше восьми років. Це буде зроблено", - сказав він.

Зеленський згадав, що сьогодні, 17 липня, у річницю збивання малазійського "Боїнга" над Донбасом, у росії заявили про нібито "судний день" для України.

"Вже тоді росія йшла цим шляхом – до статусу держави-терориста і до спеціального трибуналу, який точно відбудеться щодо російської агресії проти України. Це для Росії буде судний день. І не в переносному значенні, не як гучний вислів, а буквально" , - повідомив президент.

Як раніше повідомлялося, Зеленський пояснив причини звільнення голови СБУ Баканова та генпрокурора Венедиктової.

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті