РФ провалила зимовий наступ та не досягла поставлених цілей - ISW

Росія не досягла цілей по захопленню Донецької та Луганської областей до 31 березня. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"1 квітня російські, українські та західні джерела повідомили, що російський зимовий наступ не досяг цілей Кремля щодо захоплення адміністративних кордонів Донецької та Луганської областей до 31 березня", - йдеться в повідомленні.

Аналітики зазначають, що начальник Генштабу Збройних Сил РФ Валерій Герасимов 22 грудня заявив, що російські війська зосередили основні зусилля на захопленні Донецької області, а на початку лютого російські війська розпочали зимову наступальну операцію на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна-Лиман і на заході Донецької області.

Міністерство оборони Великої Британії зауважило, що Герасимов не зміг розширити російський контроль над Донбасом під час свого призначення командиром та досяг лише незначних здобутків, збільшивши мобілізований персонал.

"Представник української розвідки Андрій Юсов заявив, що Герасимов пропустив встановлений Кремлем термін захопити Донбас до 31 березня.", - пише ISW.

Разом з тім російські військові блогери стурбовані тим, що російські війська повинні завершити свої наступальні операції в Бахмуті та Авдіївці, щоб підготуватися до українських контрнаступів, які вони очікують між православним Великоднем 16 квітня та 9 травня.

"Мілблогери висловили розчарування тим, що протягом зими не було вирішальних боїв, і зауважили, що Росія не зможе продовжувати широкомасштабну наступальну операцію, якщо не зможе убезпечити Бахмут і Авдіївку в найближчі тижні", – йдеться у звіті ISW.

Через це росіяни говорять про перехід до оборони. Зокрема про це сказав заступник начальника Головного управління Росгвардії в окупованій Донецькій області Алєксандр Ходаковський.

"Коментар Ходаковського, ймовірно, означає, що Герасимов переслідує особистий інтерес у продовженні наступу, щоб зберегти прихильність президента Росії Владіміра Путіна", – сказано у звіті.

Як повідомлялося раніше, терорист Ігор Гіркін (Стрєлков), колишній так званий "народний губернатор" Донеччини колаборант Павло Губарєв і пропагандист Максим Калашніков виступили із спільною заявою про те, що на росію чекає дуже скоро військова поразка.

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті