РФ посилила обстріли Сумщини з артилерії та авіації - ОК "Північ"

Російські загарбники щодня збільшують кількість обстрілів населених пунктів Сумської області, використовуючи для ударів весь свій військовий арсенал. Про це "Укрінформу" заявив речник ОК "Північ" Вадим Мисник 18 березня. 

"Значне збільшення обстрілів у Сумській області ми фіксуємо з початку минулого тижня. Зараз воно корелюється від 70 до 100 обстрілів за добу. Росіяни використовують по прикордонню Сумської області весь наявний арсенал зброї - від артилерії, мінометів, гармат, РСЗВ і до авіаційних засобів (FPV-дрони, безпілотники типу Shahed або "Ланцет"). Також скидають некеровані ракети з гелікоптерів та авіабомби з літаків", - розповів Мисник.

За його словами, за останні дні такі села як Попівка Великописарівської громади, що на кордоні з РФ, прийняли найбільше російських ударів.

"Це цивільна інфраструктура, адмінбудівлі, критична інфраструктура, приватні будинки громадян. Росіяни також руйнують мости та дороги, що ускладнює евакуацію мирного населення з цих населених пунктів", - додав речник.

Він також розповів, що до деяких сіл на прикордонні Сумської області наразі неможливо доїхати та провести евакуацію громадян.

"Через щільність обстрілів евакуаційним групам це неможливо зробити навіть без транспорту, пішки. У селах лишаються переважно літні люди, вони сидять у підвалах. При найменшій можливості доставляємо туди продукти та необхідні речі", - додав Мисник.

Нагадаємо, вдень 18 березня російські військові завдали ударів цивільній інфраструктурі Конотопа та по населених пунктах Сумського району.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті