РФ поставила за мету будь-якою ціною захопити Куп'янськ – Сирський

Україна використовує всі свої переваги, щоб витиснути максимум від оборонної операції на полі бою, заявив головком ЗСУ Олександр Сирський в інтерв'ю німецькому виданню ZDFheute Nachrichten, - пише УНІАН.

"На даний час ситуацію можна оцінити як складну. Противник зараз наступає фактично на всій лінії фронту. Ми ж перейшли від наступальних дій до ведення оборонної операції. Мета нашої оборонної операції – це виснажити сили противника, нанести йому максимальних втрат, використовуючи наші укріплення, наші переваги в технічному плані, безпілотниках, засобів РЕБ, утриманні підготовлених рубежів оборони", – сказав головнокомандувач ЗСУ.Він також додав, що РФ поставили за мету будь-якою ціною захопити Куп'янськ Харківської області. Для цього вони не рахуються з втратами.

"Фактично, противник почав тут глобальний наступ з 3 жовтня минулого року. І вже протягом чотирьох місяців він веде наступ високої інтенсивності… Нам треба удосконалювати тактику. Для нас головна задача і цінність – це життя нашого солдата, офіцера. Ми не можемо собі дозволити такого відношення, як роблять російські начальники, де вони проводять практику м'ясних штурмів. Я краще залишу якусь позицію, але не допущу загибелі особового складу. Їхні втрати в загиблих, в 7-8 разів перевищують наші втрати", – констатував Сирський.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті