РФ переміщує з Білорусі на південь України десятки вагонів з боєприпасами - військовий експерт Машовець

З початку серпня 2022 року в окуповані росіянами південні регіони України йдуть ешелони з розконсервованими у Білорусі боєприпасами (БП). Про це 6 серпня повідомив у Фейсбук український військовий експерт, полковник Костянтин Машовець.

"Противник продовжує поповнювати запаси своїх озброєнь, військової техніки та боєприпасів за рахунок Білорусі. У перших числах серпня ц.р. на залізничній станції "Брянск-2" був зафіксований ешелон з БП (25 вагонів), що прибули із залізничної станції "Орша" (Вітебська обл., Білорусь). Крім того, із залізничної станції "Гомель" через станцію "Клинці" (Брянська обл.) до "Гуково" (Ростовська обл.) прослідував ешелон з БП (30 вагонів) та ще один ешелон із ОВТ (30 платформ)", - зазначив Машовець.

Загалом, за словами експерта, військово-політичне керівництво Білорусі планує зняти з довготривалого зберігання близько 12 тисяч тон боєприпасів.

Костянтин Машовець підкреслює, що такі обсяги боєприпасів йдуть саме на Південь України.

"Судячи зі всього, розгорнуте командуванням військ противника в Півдній операційній зоні потужне угрупування військ Східного ВО (військового округу - ред.) досягне стану оперативної готовності десь між 8-10.08.2022р. Думаю, саме з цього моменту слід почати очікувати якихось "різких стрибків та рухів" противника на трьох можливих напрямках його активних дій - Миколаївському, Криворізько - Нікопольскому та Запорізькому", - підсумував Костянтин Машовець.

Як повідомлялось раніше, за оцінками британської розвідки, ближчим часом розпочнеться нова фаза війни, основний фронт якої протяжністю близько 350 км буде на півдні України.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті