РФ має вивести свої війська з України. Без цього немає про що говорити - Шольц

Німеччина буде підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно. Про це заявив німецький канцлер Олаф Шольц 14 травня на спільній прес-конференції із президентом України Володимиром Зеленським.

"Ми будемо підтримувати вас стільки, скільки буде потрібно", – сказав він зазначивши що наразі Німеччина надала допомоги Україні на 17 мільярдів євро.

Він також закликав РФ вивести війська з території України.

"Виходячи з пропозиції українського президента, що стосується можливості миру, всі дискусії мають точитися навколо того, що має бути зрозуміло, що є ця можливість, але Росія має вивести свої війська. Тому що без цього немає про що говорити", - додав канцлер Німеччини.

"Україна готова до миру, але вона цілком виправдано вимагає, щоб це не означало замороження війни й диктат з боку Росії. Йдеться про імперіалістичний та агресивний напад на українську територію і тому мир і безпека Європи знаходяться під загрозою, тому що сильніша країна нападає на слабшу та загарбує її територію", – сказав Шольц.

Як повідомлялося раніше, президент України Володимир Зеленський подякував Німеччині за найбільший пакет військової допомоги від початку повномасштабного російського вторгнення.

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті