РФ хоче захопити Павлівку та Вугледар, щоб продовжити наступ на північ Донеччини – британська розвідка

Росія продовжує вести інтенсивні бої в районі Павлівки та Вугледару на Донеччині, щоб надалі продовжити наступ на північ регіону. Про це 27 листопада у Twitter повідомило Міноборони Великобританії.

"Район навколо міст Павлівка та Вугледар у південно-центральній частині Донецької області був ареною інтенсивних бойових дій за останні два тижні, хоча частина території перейшла з рук до рук", - повідомляють представники британського військового відомства.

За даними англійської розвідки, на цій ділянці фронту обидві сторони зосередили значні сили. Однак і втрати, які зазнали російські морпіхи, виявилися значними.

"Ця територія залишається запеклою, ймовірно, частково тому, що росія вважає, що ця територія може стати стартовою точкою для майбутнього великого наступу на північ, щоб захопити решту контрольованої Україною Донецької області", - зазначають британці.

Водночас у Міноборони Британії вважають, що росія не зможе сконцентрувати достатньо професійних сил для оперативного прориву.

Нагадаємо, раніше Олексій Арестович заявив, що дії ЗСУ під Вугледаром зірвали плани РФ на захоплення міста.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті