РФ готується до "рішучих дій" на Луганщині, накопичуючи сили та техніку - ISW

Аналітики Інституту вивчення війни вважають, що російські війська готуються до "рішучих дій" у Луганській області Про це йдеться у звіті ISW 29 грудня.

"Схоже, що російські війська готуються до "рішучих дій" у Луганській області, хоча поки неясно, до оборонних чи наступальних операцій", - йдеться у повідомленні.

На думку аналітиків, росія продовжує накопичувати техніку і сили, і підрозділи, які раніше діяли в Херсонській області, схоже, передислокувалися до Луганської області.

На кадрах у соціальних мережах, зроблених наприкінці грудня, дедалі частіше видно, як російська техніка переправляється через Луганську область. Російські сили використовують термобаричні артилерійські засоби військового округу у Луганській зоні бойових дій, що може свідчити про пріоритетність операцій у цьому районі, кажуть експерти.

В Інституті нагадують, що російські військові призначили нового командувача Західного військового округу (ЗВО). За словами аналітиків, підрозділи ЗВО є основними силами, що діють у Луганському секторі, і зміна командування може вказувати на спроби підтримати нові "рішучі дії" у цьому районі.

Також протягом кількох місяців російські війська створювали великі траншеї та польові зміцнення у Луганській області, що могло б підтримати заплановану "рішучу атаку" росії в районі Луганської області.

"Наведені вище показники можуть свідчити про те, що російські війська в Луганській області готуються до наступальної операції", - наголошують експерти.

Як раніше повідомлялося, окрім військового рашистського командування, Кремінну на Луганщині вже залишили росіяни, які приїжджали до міста для певних робіт.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті