РФ активізує зусилля із захоплення Куп'янська на Харківщині найближчими тижнями - ISW

Російські джерела відновлюють давні заклики до широкомасштабної російської наступальної операції в Харківській області з метою створення "буферної зони" з Бєлгородською областю. Про це йдеться в огляді Інституту вивчення війни (ISW).

За оцінками аналітиків, російське вторгнення глибиною 15 кілометрів і завширшки в кілька сотень кілометрів буде масштабним оперативним заходом, який потребуватиме набагато більшого та значно краще забезпеченого ресурсами угруповання сил, ніж те, яке РФ наразі сконцентрувала уздовж всього кордону з Україною, і, насамперед, у Бєлгородській області.

ISW раніше підрахувала, що російські війська можуть активізувати зусилля із захоплення Куп'янська (Харківська область) найближчими тижнями, і що російське угруповання на куп'янському напрямку видається більш придатним для проведення посилених наступальних зусиль, ніж будь-де ще в Україні.

"Російські військові, ймовірно, наразі здатні проводити лише дії тактичного рівня в Харківській області з Бєлгородської області, що в кращому разі послужить вивертами, щоб відвернути українські сили від можливого російського оперативного втручання на Куп'янському напрямку". - сказано в огляді.

Нагадаємо, 9 січня Умєров та Залужний приїхали на позиції Сил оборони в районі Куп’янська та пообіцяли певні рішення. 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті