Резніков у рамках Рамштайну зустрівся з міністрами оборони США та Нідерландів

Міністр оборони України Олексій Резніков у вівторок, 14 лютого, зустрівся зі своїми колегами зі США та Нідерландів. Про це в Telegram повідомило Міністерство оборони.

"Перед початком сьогоднішнього засідання Контактної групи з питань оборони України у Брюсселі Міністр оборони Олексій Резніков провів двосторонні зустрічі з Міністром оборони США Ллойдом Остіном III та Міністеркою оборони Нідерландів – Кайсою Оллонгрен", - повідомили представники нашого військового відомства.

За словами Резнікова, він подякував Остіну за лідерство, яке дозволило об'єднати 50 країн-учасниць Контактної групи "Рамштайн". Усе це спричинило залучення "безпрецедентної допомоги" від усього вільного світу.

"Сподіваємось на продуктивну роботу з партнерами для послідовного збільшення можливостей сил оборони України. Мета незмінна – звільнення всіх наших територій у міжнародно визнаних кордонах, гарантії суверенітету та територіальної цілісності країни", - заявив міністр оборони.

Під час зустрічі з головою Міноборони Нідерландів Кайсою Оллонгрен глава українського військового відомства подякував їй особисто та всьому народу Нідерландів за підтримку, яку країна надає Україні.

"Загальна вартість військової допомоги, наданої Нідерландами Україні, становить близько 1 мільярда євро. Дякую за те, що ви робите і за те, що ще буде зроблено для посилення наших оборонних здібностей", - додав Резніков.

Нагадаємо, що напередодні "Рамштайну" Залужний обговорив із головкомом сил НАТО в Європі перспективи воєнних дій.

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті