Резніков про пріоритет: побудувати багаторівневі системи ППО/ПРО у найкоротший термін

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що чим міцнішим буде захист повітря, тим більше ресурсів Україна зможе задіяти для перемоги. Про це Резніков повідомив у Фейсбуці.

“Побудова багаторівневої системи ППО/ПРО у найкоротший термін – наш пріоритет. Це захист мирних міст, критичної інфраструктури, наших людей у тилу та на фронті”, – заявив він.

Він підкреслив, що системи протиповітряної оборони Patriot формують спроможність, якої раніше не було – вражати балістичні цілі. “Чергова установка IRIS-T, за яку ми дякуємо німецьким партнерам – підвищує можливості боротьби з крилатими ракетами. IRIS’и, як і NASAMS’и, чудово себе зарекомендували”, - додав він.

Багатоцільові винищувачі МіГ від польських та словацьких партнерів посилять захист і від російських ракет, і від іранських дронів. Він зазначив, що всі ці свіжі надходження, вже у лавах Сил оборони.

Резніков заявив, що з огляду на варварську тактику кремля Україні потрібно більше платформ різного рівня, боєприпаси до них та переносних зенітних ракетних комплексів. А літаки західного зразка – вершина цієї піраміди.

Міністр оборони зауважив, що Україна щодо кожної платформи спочатку чула “ні, це неможливо”. Тепер вони боронять українське небо. “Послідовно працюємо на результат”, - додав він.

“Чим міцнішим буде захист повітря, тим більше ресурсів Україна зможе задіяти для перемоги, тим швидше наші люди повернуться додому”, - наголосив міністр оборони.

Також він висловив подяку всім партнерам за допомогу. “Ми ніколи не забудемо, що світло і тепло у наших будинках минулої зими вдалося зберегти багато в чому завдяки підтримці друзів, які забезпечили нам засоби для оборони”, - додав Резніков.

Як повідомлялося, в Україну прибули системи протиповітряної оборони Patriot від Сполучених Штатів Америки, Нідерландів та Німеччини.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті