Резніков анонсував повернення громадського контролю на закупівлі в Міноборони

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що його відомство має намір повернути громадський контроль за закупівлями після скандалу із цінами на продукти харчування. Про це чиновник написав на своїй сторінці у Facebook.

Міністр застеріг інших чиновників відомства від корупційних дій.

"Аудит показав, що система закупівель і контролю потребує змін. Саме аудит пришвидшив процес реорганізації системи закупівель у тиловому забезпеченні та спричинив кадрові рішення щодо осіб, стосовно доброчесності яких були обґрунтовані сумніви. Ми проводимо очищення одночасно з відсіччю ворогу. Сховатися за війною у корупціонерів не вийде", - написав Резніков.

Також він розповів, що провів перемовини у двох парламентських комітетах щодо подальших рішень, спрямованих на прозорість системи закупівель.

"Ми домовились повернути громадський контроль над закупівлями речового майна, ПММ, харчування з урахуванням обмежень військового стану. Під головуванням прем’єр-міністра Дениса Шмигаля проведено нараду за участі Міноборони, Мінекономіки, СБУ та ДБР. Домовились створити спільну робочу групу, оскільки всі учасники висловили позицію щодо необхідності зміни системи харчування", - розповів Резніков.

Як повідомлялося раніше, на тлі скандалу із закупівлею продовольства за завищеними цінами заступник міністра оборони України В'ячеслав Шаповалов подав у відставку.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті