Режисер і театральний менеджер Євген Лавренчук очолив Театр Корифеїв

Сьогодні, 22.03.2024 колективу Театру Корифеїв (м. Кропивницький) був представлений Євген Лавренчук, на якого від вчорашнього дня покладені обов'язки генерального директора - художнього керівника театру.   

Відповідне розпорядження підписав 21 березня голова Кіровоградської обласної ради Юрій Дрозд.

"Покласти виконання обов’язків директора-художнього керівника КЗ «Кіровоградський академічний обласний український драматичний театр ім. М.Л. Кропивницького» на Лавренчука Євгена Вікторовича – режисера-постановника КЗ «Кіровоградський академічний обласний український драматичний театр ім. М.Л. Кропивницького» з 22 березня 2024 року по 14 травня 2024 року включно", – йдеться у тексті розпорядження.

Підстава – ухвала слідчого судді про відсторонення від посади директора-художнього керівника Театру Корифеїв Сергія Корнієнка з 15 березня до 14 травня 2024 року включно, в межах строку досудового розслідування. Євген Лавренчук - відомий режисер драматичного та оперного театру, театральний менеджер, продюсер та педагог.

Заслужений артист України, лауреат Державної преміі ім.Л. Курбаса, переможець Всеукраїнського театрального фестивалю-премії "ГРА", Номінант вищої державної нагороди в області культури - Національної премії ім. Т. Шевченка, Головний режисер Національного театру опери та балету в Одесі (з 2018 по 2020).  Постановник більше 30 театральних вистав. Вільно володіє англійською, українською, французькою, польською, російською та івритом.

Театр Корифеїв (Кропивницький) - знаковий та один з найважливіших театрів України, перша будівля професійного театру країни, колискова театрального мистецтва, в якій народилися генії українського театру – Панас Саксаганський, Іван Карпенко-Карий, Марко Кропивницький, Марія Заньковецька та багато інших.

Як повідомлялося 13 березня, у Кропивницькому викрили на хабарі директора академічного обласного театру ім. М. Кропивницького. Йшла мова про Серігя Корнієнка.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті