Реальні 15 років ув'язнення отримав продавець "вуличної їжі", який для ФСБ шпигував за будівлями СБУ та ЗСУ

Реальний термін ув’язнення отримав ще один учасник агентурної мережі ФСБ, яка була знешкоджена у вересні 2022 року на Київщині. Про це повідомили в Телеграм-каналі СБУ 12 березня.

"Тоді було затримано всіх чотирьох учасників ворожої групи. Зловмисники збирали розвіддані про Сили оборони та критичну інфраструктуру на території столичного регіону. Наразі за матеріалами СБУ суд призначив одному із російських агентів 15 років тюрми з конфіскацією майна", - йдеться в повідомленні.

Зазначаєься, що зловмисник приховано фотографував будівлі Служби безпеки та ЗСУ, а також фіксував номери службового транспорту на паркінгах оборонних відомств. Крім того, він передавав агресору координати ключових теплогенеруючих підприємств, які забезпечують опаленням цивільну інфраструктуру. За кожне виконане завдання агент ФСБ отримував від свого російського куратора до 10 тис. грн. Кошти надходили на криптовалютні гаманці та банківські картки, оформлені на підставних осіб.

"Розвідувальна інформація потрібна була окупантам для здійснення серії прицільних ракетних ударів по Києву", - пише СБУ.

Уточнюється, що зловмисника затримали під час відпрацювання ним ворожого розвідзавдання.

Поплічником агресора є 32-річний продавець "вуличної їжі", який після окупації Херсона переїхав до столиці. У поле зору російської спецслужби він потрапив через російський Телеграм-канал, де намагався знайти додатковий заробіток. Таким чином у серпні 2022 року на чоловіка дистанційно вийшов кадровий співробітник управління фсб по Ростовській області, який згодом завербував його.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

"Двоє його спільників уже відбувають покарання за ґратами. Щодо четвертого учасника агентурної групи ФСБ - обвинувальний акт скеровано до суду", - йдеться також у повідомленні.

Раніше повідомлялось, що СБУ затримала зрадника, який намагався отруїти командування ЗСУ в Запорізькій області.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті