Викрито зрадників, які постачали окупантам координати для ракетних ударів по Києву – СБУ (ФОТО)

СБУ викрила зрадника з Криму та його агенту, які постачали військам РФ координати для ракетних ударів по Києву. Про це повідомляється в Телеграм-каналі відомства 12 жовтня.

"У ході досудового розслідування слідчі СБУ встановили особу та зібрали вичерпну доказову базу на чоловіка, який постачав військам РФ координати для ракетних ударів по Києву", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що він знаходиться у тимчасово окупованому Криму, але організував активну діяльність у столичному регіоні через свою агентку.

"СБУ уже викрила і затримала цю жінку, – повідомляє відомство. – Вона знаходиться під вартою і відповідатиме за свої дії перед законом.

Підкреслюється, що її куратором виявився 56-річний уродженець столиці, який з 2017 року проживає у тимчасово окупованому Криму.

Зазначається, що саме там він був завербований спецслужбою держави-агресора і добровільно пішов на співпрацю з ворогом.

Уточнюється, що зрадник отримував завдання від працівника ФСБ РФ та передавав своїй агентці у столицю.

"Остання мала збирати дані для коригування ударів по об’єктах критичної інфраструктури, цивільних та військових об’єктах надавати інформацію про пересування українських військ, розташування блокпостів на території Києва та Київської області", – йдеться в повідомленні.

Підкреслюється, що наразі куратору повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України).

Раніше повідомлялось, що СБУ знешкодила групу коригувальників вогню по Харківській області.

Статті

Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Донбас
21.04.2024
19:30

"Будуть руйнуватися українські міста, територія України все більше ставатиме диким полем". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу, у повній відповідності до кремлівських методичок, "переживали" за подальшу долю України, раділи відсутності у ЗСУ західної допомоги, а коли палата представників Конгресу США все ж таки проголосувала за...
Всі статті