Розгойдують ситуацію всередині: путін попередив радбез про загрози режиму в росії

Російський диктатор путін сьогодні, 2 червня, провів щотижневу нараду Ради безпеки - першу з моменту нальоту безпілотників на Москву, на якій заявив про "розгойдування ситуації всередині РФ, - повідомляє  The Moscow Times

"Недоброзичливці" докладають зусиль для того, щоб "розгойдати ситуацію всередині Російської Федерації", заявив путін, звертаючись до 12 постійних членів Радбезу, серед яких керівники всіх силових структур (Міноборони, МВС, ФСБ, Служба зовнішньої розвідки), глави обох палат парламенту, а також глава МЗС Сергій Лавров, колишній президент Дмитро Медведєв і секретар Ради Микола Патрушев.

Зусилля з "розгойдування", за словами путіна, останнім часом активізували, у зв'язку з чим радбезу доведеться зайнятися питаннями "забезпечення безпеки Росії", зокрема "безпеки внутрішньополітичної".

"Ми з вами маємо зробити все для того, щоб за жодних обставин не дозволити їм цього зробити", - сказав путін, після чого надав слово голові ФСБ Олександру Бортнікову і голові МВС Володимиру Колокольцеву. Обидва, як повідомляє "Интерфакс", виступили доповідачами на засіданні радбезу.

Видання нагадало, що про загрози внутрішній стабільності в росії путін заявив 30 травня - у день, коли українські дрони вперше долетіли до Москви, влучивши у три житлові будинки. Щонайменше десять БПЛА було збито в Підмосков'ї, зокрема поблизу резиденції самого путіна в Ново-Огарьово, а також неподалік від рублевських особняків російських еліт. Метою було "залякати громадян Росії", говорив путін, додаючи, що "удари по житлових будинках" є "явною ознакою терористичної діяльності".

Ще раніше Загрозу режиму Кремль побачив також і в ордері на арешт путіна, який у березні видав Міжнародний кримінальний суд у Гаазі, розповідали раніше джерела видання, близькі до Кремля і парламенту. За їхніми словами, ще в березні в Кремлі відбулася нарада, присвячена тому, як реагувати на ордер МКС і які дії зробити для зміцнення режиму всередині країни.

Крім цивільних чиновників адміністрації президента, у нараді брали участь співробітники управління із захисту конституційного ладу Федеральної служби безпеки (ФСБ), яка створена для охорони режиму від внутрішньополітичних загроз.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті