Рашисти замінували всі лісосмуги, мости та траси на Луганщині

Російські загарбники замінували великі мости, траси та всі лісосмуги на Луганщині. Про це 20 грудня у Telegram повідомляє обласна військова адміністрація.

"Більшість оборонних робіт проводиться в районі Старобільська, тому що все, що йде по лінії фронту, росіяни підірвали. Зокрема невеликі мости, замінували великі мости, траси, всі лісосмуги повністю перекопані - вони заміновані або там вириті своєрідні нори, в яких вони ховаються", - заявив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Завдяки цьому рашисти значно ускладнили просування українських військових. Саме тому кожен метр на Луганщині дається дуже важко, але наші воїни все одно просуваються вперед.

При цьому росіяни пробивають "проломи" у мінних полях, кидаючи вперед цілі підрозділи. Українські офіцери так не роблять, бо цінують життя кожного солдата.

"Поблизу Діброви та Стельмахівки росіяни намагалися контратакувати – нічого у них не вийшло", - додав Гайдай.

За його словами, окрім невдалих контратак, окупанти постійно обстрілюють з важкої артилерії деокуповані села – Макіївку та Невське зокрема. ВСУ вдалося закріпитися за напрямом Білогорівки. Також найближчим часом варто очікувати на активізацію бойових дій – промерзла земля незабаром їх дозволить.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що окупанти також замінували дачні ділянки та береги кількох річок на окупованій частині Херсонщини.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті