Рашисти закріпились у районі Вершини на Донеччині, інші атаки окупантів ЗСУ відбили – Генштаб

Російські окупанти змогли частково закріпитися у районі Вершини під Бахмутом. Про це 28 липня у зведенні повідомляє Генштаб ЗСУ.

"На Бахмутському напрямку ворог намагається покращити тактичне положення, але штурмові дії на напрямках Клинове – Бахмут та Миронівський -  Семигір’я наші воїни відбили та змусили окупантів відступити. На напрямку Відродження – Вершина противник має частковий успіх, закріплюється південно-східніше населеного пункту Вершина. Спроба просунутися у напрямках Володимирівка – Соледар та Стряпівка – Соледар завершилась для окупантів провалом", - повідомляють військові.

Також рашисти намагалися просуватися вперед ще на низці напрямків під Слов'янськом, але скрізь зустріли жорстку відсіч українських захисників. Так, ЗСУ відбили спроби окупантів просунутися на напрямках Довгенько – Мазанівка та Пасіка – Долина.

Також на Слов'янському напрямку загарбники вели артилерійські обстріли в районах населених пунктів Андріївка, Норцівка, Богородичне, Чепіль, Велика Комишуваха, Петрівське та Гусарівка. У районі Краматорська противник обстріляв з артилерії райони Закітного, Верхньокам'янського та Тетянівки. Завдав авіаудар біля Серебрянки.

На Авдіївському та Новопавлівському напрямах активних дій ворог не вів.

Нагадаємо, раніше дослідники ISW повідомили, що військам РФ вистачить сил на проведення лише 2 наступальних операцій в Україні.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті