Рашисти відкривають на Луганщині "консультаційні пункти", щоб перекладати документи українців російською мовою – ОВА

З метою прискорення примусової паспортизації окупаційна влада відкриває на Луганщині з квітня "консультаційні пункти", щоб перекладати документи мешканців, зокрема, дітей російською мовою. Про це повідомила Луганська ОВА у своєму Телеграм-каналі 31 березня.

"Окупаційна влада вирішує завдання сьогодення, – сказано в повідомленні. – До прикладу, паспортизувати якомога більше людей до так званих "перших виборів". Зокрема, в Алчевську, Кадіївці та у населених пунктах поблизу цих міст консультаційні пункти з перекладу документів з української мови, що необхідно для отримання паспорту РФ, із квітня відкриють у всіх школах без винятку".

Як підкреслюється в повідомленні, про рівень підготовки та оснащення цих пунктів говорить той факт, що при зверненні необхідно мати при собі 10 аркушів білого паперу формату А4.

На новоокупованих територіях Луганської області, зокрема, в північних районах, у школах та дитячих садках рашисти ще на початку вересня минулого року змушували батьків заповнювати анкети на дітей, окремо зазначаючи, як треба правильно писати ім’я, по батькові та прізвище дитини саме російською мовою (див. фото). Про це повідомляє джерело "ОстроВа" – мешканка Старобільського району.

"До них тоді не доходило, що в нас в принципі немає документів російською мовою, ми – інша держава і в нас інша державна мова", – каже вона.

Раніше повідомлялось, що окупанти збирають дані про населення через шкільні анкети: аж до номера групи дитсадка братів та сестер.

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті