Рашисти стягують сили для спроб нового наступу на заході Донецької області - ISW

Російські війська стягують усі свої сили і можуть розпочати наступ на заході Донецької області, щоб спробувати захопити її повністю. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW) 15 грудня.

"Схоже, що російські війська переміщують важку техніку з тилових районів Луганської області до районів поблизу нинішньої лінії фронту вздовж кордонів Харківсько-Луганської області та переформували та повторно консолідували своє угруповання сил уздовж цієї лінії", - йдеться у повідомленні.

За оцінками західних вчених, російські війська можуть розраховувати розпочати наступ у західній Донецькій області для розвитку незначного прогресу, досягнутого у листопаді в районі Вугледара-Павлівки.

Аналітики вважають, що російські війська, ймовірно, намагатимуться захопити повністю всю Донецьку область, і потенційні майбутні наступи на заході Донецької області можуть бути спрямовані на доповнення до поточних наступальних операцій на західних околицях Донецька та навколо Бахмута.

Разом із тим, незважаючи на потенціал нових наступальних операцій, ISW продовжує оцінювати те, що російські бойові можливості залишаються деградованими, і що російські війська навряд чи зможуть захопити стратегічно важливу територію найближчими місяцями.

Як повідомлялось, Євросоюз і НАТО незабаром випустять спільний заклик до росії припинити війну та залишити Україну.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті