Рашисти продовжують використовувати "загороджувальні загони", щоб зупинити втечу своїх підрозділів – ГУР

Щоб зупинити втечу своїх підрозділів з поля бою, окупанти продовжують використовувати "загороджувальні загони". Про це повідомило Головне управління розвідки (ГУР) Міноборони України у своєму телеграм-каналі 14 вересня.

"Щоб зупини масову втечу з поля бою, кремлівське командування посилює використання "перевірених" радянських методів "переконання", – сказано в повідомленні. – З перехоплених розмов окупантів стало відомо про встановлення тилу так званих "загороджувальних загонів".

Уточнюється, що, зокрема, командирам 4 окремої мотострілецької бригади 2 армійського корпусу надійшло повідомлення: "В тильній полосі виставлений загороджувальний загін. Всі війська, що відступають, будуть знищені. Наказ командувача номер 222. Довести до всіх постів".

Повідомляється, що внаслідок дій українських Сил Оборони серед особового складу окупаційних військ спостерігається нагнітання панічних настроїв та небажання брати участь у війні.

"Ситуація посилюється завдяки невчасним та неповним виплатам обіцяного грошового утримання, – пише ГУР. – Багато військових, єдиною мотивацією яких було саме матеріальне забезпечення, шукають можливості або повернутися на територію РФ, або здатися в полон".

Підкреслюється, що окупанти, які відійшли з Ізюмського напрямку в Донецьку область, очікують на підвезення боєкомплекту та палива. При відступі підрозділи витратили або вимушено кинули практично все озброєння та техніку. Рашисти скаржаться, що обіцяна допомога так і не надійшла.

Зазначається, що підрозділи 20-ї гвардійської загальновійськової армії рф (в/ч 12721) про відступі від Ізюма і Балаклії зазнали великих втрат. В деяких ротах залишилось близько половини особового складу. Ті що вижили, мають намір рухатися в бік російського кордону, щоб повернутися додому.

"Багато окупантів зосередилось поблизу російського кордону в районі Білгородської області, – сказано в повідомленні. – Вони не мають зв’язку з командуванням, відсутнє постачання їжі та боєприпасів".

Раніше було опубліковане перехоплення, в якому окупант скаржився батькові на те, що росіяни програють війну

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті