Рашисти підло використали у "херсонській" пропаганді фото дітей у вишиванках

Медіакорпорація "Бі-бі-сі" знайшла автора фотографії, що потрапила на білборди в окупованому Херсоні. Уродженка Київської області Ганна Пасічник опублікувала цей знімок із дітьми у вишиванках на підтримку української армії.

Повідомляється, що у травні Ганна Пасічник опублікувала в "Інстаграмі" фотосесію зі своїм сином та його найкращою подругою - діти стояли на ріпаковому полі на Київщині у вишиванках. "З Україною у серці", - написала Ганна. - "Дякую ЗСУ! Слава Україні".

Пасічник - професійний фотограф і заробляє продажем своїх робіт на фотостоках (фотобанках). Ту фотосесію Ганна також виклала на сайт для продажу фотографій. "Діти просять підтримки для України", - зазначалося в описі фото англійською.

Це була не перша фотосесія з національною символікою, яку Ганна опублікувала після початку війни, але саме ці кадри з дітьми у вишиванках Ганна виявить на білбордах в Херсоні.

"Россия здесь навсегда!", "Херсон - навеки с Россией", "Херсон - русский город", - фотографії білбордів з такими гаслами за кілька тижнів опублікував проросійський паблік Херсон.ру. У зображеннях на білборді Ганна дізналася про свої фотографії - за спини дітям прифотошопили російський прапор, а квіти ріпаку замінили на квітковий луг.

"Вони не розуміють, що вони на святе позарилися. По-перше, це діти наші, за яких ми воюємо, це майбутнє наше. А друге – це вишиванка, – каже Ганна. – У них же немає такого, це тільки у нас вишиванка - це просто до мурашок, це наш генетичний код. Ти одягаєш її і почуваєшся найкрасивішою".

Бі-бі-сі звернулася до окупаційної влади Херсонської області з проханням прояснити походження білбордів із фотографіями Ганни та чекає на відповідь, - йдеться у повідомленні.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті