Рашисти обстріляли 6 громад Сумщини, є поранені та руйнування інфраструктури

Російські окупанти 22 лютого обстріляли 6 громад Сумської області, є поранені та руйнування інфраструктури. Про це повідомила у Телеграм пресслужба обласної військової адміністрації.

"Упродовж дня ворог здійснив обстріли 6 територіальних громад області: Есманьської, Білопільської, Юнаківської, Краснопільської, Новослобідської, Хотинської. Було зафіксовано понад 89 прильотів: 80 мінометних прильотів, 8 прильотів з артилерії та 1 за допомогою протитанкової керованої ракети", - йдеться в повідомленні.

Як сказано, о 13.30 з території росії випущено протитанкову керовану ракету поблизу села Водолаги Хотінської громади. Внаслідок влучення в цивільний автомобіль "Газель" для розвезення хліба водій і пасажир отримали поранення. Їм було надано медичну допомогу.

По Есманьській громаді протягом дня росіяни били з мінометів – 40 прильотів. Внаслідок мінометного обстрілу об 11.05 пошкоджено дорогу, адмінбудівлю приватного підприємства та 2 житлові будинки у с. Сопич.

У Білопільській громаді з 09.48 здійснено мінометний обстріл села Рижівка − 3 прильоти. Внаслідок обстрілу пошкоджено один житловий будинок. Обстріл села продовжився з 15.15 − 3 прильоти. Пошкоджень зазнали ще 3 приватні житлові будинки. Також 7 мін прилетіло по іншому населеному пункту громади.

Також ворог обстрілював територію Юнаківської громади із самохідної артилерійської установки – 8 прильотів.

У Краснопільській громаді був мінометний обстріл після 12.00 - 3 прильоти, а в Новослобідській зафіксовано мінометні обстріли - загалом 22 прильоти.

Як повідомлялося, рашисти за добу 22 лютого 66 разів обстріляли Україну та провели 90 атак на 5 напрямках. 

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті