Рашисти не досягли успіхів під Вугледаром, попри місяці штурмів – Череватий

Російські окупанти штурмують Вугледар кілька місяців, але досі не досягли жодних успіхів. Про це 27 січня в ефірі національного телемарафону повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Черевий.

"Дуже багато місяців поспіль Збройні Сили РФ, використовуючи мотострілкові підрозділи та морську піхоту, намагаються досягти там значного успіху, але зазнають серйозної відсічі від наших Сил оборони і з втратами відступають", - розповів він.

Черевий зазначив, що тільки протягом останньої доби рашисти здійснили 322 обстріли і близько 58 разів вступали в бойові зіткнення в районі Вугледару. Результатом цих дій стали 109 убитих окупантів та 188 солдатів пораненими. Також рашисти "недорахувалися" різної техніки.

"Там відбуваються жорстокі бої, ворог справді намагається досягти проміжного успіху, але завдяки зусиллям наших сил оборони йому це не вдається і він, м'яко кажучи, перебільшує в Telegram-каналах свої "досягнення", - додав речник угрупування ЗСУ.

При цьому росіяни намагаються захопити Вугледар (або оборонні позиції в інших місцях), щоб прорвати оборону сил оборони. Завдяки такому прориву рашисти сподіваються досягти результатів на Авдіївському, Бахмутському та Вуглегірському напрямках.

Нагадаємо, раніше у британській розвідці повідомили, що РФ поширює дезінформацію про свої успіхи в районі Вугледару.

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті