Рашисти намагаються узаконити мародерство покинутих будинків на Донбасі – ЦНС

Російські окупанти намагаються "легітимізувати" мародерство у захоплених районах Донецької області. Про це 15 березня повідомляє Центр національного спротиву.

"Окупаційна адміністрація захоплених районів Донецької області оголосила про створення "нотаріальної палати", але юридичної сили ці нотаріуси не мають. Фактично імітація правового поля потрібна окупантам, щоб легалізувати мародерство покинутих будинків та жителі яких виїхали через бойові дії - повідомили у ЦНС.

Також такі нотаріуси потрібні, щоб наростити темпи паспортизації. Цього планують досягти, оскільки нові документи щодо власності реєструватимуться лише з російським паспортом. Без документів майно оголошується "безгоспним" і потім відбирається.

"Будь-які візії з боку таких "нотаріусів" та будь-які документи окупантів юридично нікчемні та не будуть ніколи визнані. А всі "нотаріуси" за фактом є грабіжниками і нестимуть відповідальність після деокупації регіону", - додали в ЦНС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що рашисти "паспортизують" вояк з "Л/ДНР" та вимагають підписувати контракти з армією РФ.

Статті

Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Донбас
21.04.2024
19:30

"Будуть руйнуватися українські міста, територія України все більше ставатиме диким полем". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу, у повній відповідності до кремлівських методичок, "переживали" за подальшу долю України, раділи відсутності у ЗСУ західної допомоги, а коли палата представників Конгресу США все ж таки проголосувала за...
Луганськ
20.04.2024
19:37

«Ця війна не схожа на жодну іншу»: Україна продовжує напрацьовувати досвід психологічної підтримки поранених і тих, хто повернувся з полону

«Правду кажучи, мені не хочеться знов про все це згадувати… Так, я визнаю, що потребую допомоги психолога. Але зараз мені її не надають»
Всі статті