Рашисти почали запускати "шахеди" з Азовського моря - Повітряні Сили

Російські війська під час останніх атак запускали дрони-камікадзе Shahed-136 по Україні з акваторії Азовського моря. Про це розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону 11 грудня.

"З Азовського моря зараз запускають дрони-камікадзе. Зі східної частини Азовського моря, Краснодарський край. Дві останні атаки дронів були саме звідти", — сказав він.

Ігнат припустив, що росіяни кілька тижнів не використовували іранські безпілотники не через похолодання, а через їхній брак.

"Кілька тижнів не було активних атак. Ймовірно, перша партія закінчувалася, і, можливо, поставляються уже нові. А може, це були залишки того, що їм довезли першого разу", – підкреслив Ігнат.

Речник Повітряних сил вважає, що "шахеди" здатні літати у морози. Але завадити їм може нельотна погода.

"Є певні погодні умови, такі як поривчастий вітер, який, простою мовою, може здувати з курсу БПЛА-"шахеди" з великою площиною крила. Так само перепад температур з плюса до мінуса призводить до обмерзання фюзеляжу, це може впливати на його застосування", – пояснив він.

Нагадаємо, у ОК "Південь" назвали ймовірну причину зниження активності іранських дронів.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті