Рашисти почали стирати знищені будинки Маріуполя не тільки з обличчя землі, а й з мап

Російські окупанти почали видаляти на картах "Яндекс" будинки, які вони знесли в Маріуполі. Про це 29 листопада у Facebook повідомив уповноважений Верховної ради Дмитро Лубінець.

"Російські військові знищили будинок у Маріуполі на вулиці Азовстальській, 33. Зараз його знесли. На карті "Google" ще є, а в "Яндексі" і в реальності його видалили, він перестав існувати", - написав Лубінець.

Загалом в планах у окупантів знесення близько тисячі будинків по всьому місту з тих, які їм не вдалося знищити під час облоги. У такий спосіб рашисти намагаються приховати наслідки бомбардувань Маріуполя.

"Вони зносять будинки в історичній частині міста, тим самим перетворюючи історію Маріуполя на сміття, яке згодом викинуть", - додав омбудсмен.

Внаслідок таких дій мешканці більш ніж 50 тисяч квартир залишилися без даху над головою перед зимою. Таким чином на них чекає гуманітарна катастрофа, а від росіян вони отримують лише обіцянки.

"Маріуполь - місто, де РФ порушила всі норми гуманітарного права. І навіть стирання будинків з карт не допоможе винним уникнути покарання за скоєне", - додав Лубінець.

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація, що окупанти відновили роботи з розбору Драмтеатру у Маріуполі.

Статті

Країна
29.03.2024
10:18

У Криму стає страшно: зростає популярність страхування від БПЛА

...Ці виплати ніхто не побачить, тому що немає законодавчої бази: якщо вони страхують від терористичного акту, то має бути рішення про порушення кримінальної справи за відповідною статтею тощо. Все інше – гарні слова та обіцянки, якими годуватимуть.
Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Всі статті