Рашисти мінують Луганщину, розсипаючи міни з машин та ракет. Карт мінних полів не існує - Гайдай

Рашисти, відступаючи на Луганщині під тиском ЗСУ, мінують регіон різними методами, в тому числі дистанційно. Про це повідомив Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у вечірньому ефірі каналу "FREEДОМ" 19 листопада.

"Найбільша проблема – це те, що там все заміновано, – сказав Гайдай. – Я навіть не можу вам сказати, скільки часу буде потрібно, щоб все це розмінувати. Це просто катастрофа".

Він підкреслив, що окупанти заміновують буквально все: і дороги, й лісосмуги, й поля.

"Мінують як вручну, так і дистанційно, – зазначив голова ОВА. – Що таке дистанційно? Тобто, два варіанти: це або спеціальні машини, або розриваються ракети й з них висипаються міни, просто касети".

Гайдай наголосив, що при такому замінуванні жодних карт мінних полів не існує взагалі.

При цьому очільник області підкреслив, що ЗСУ постійно просуваються уперед, незважаючи на постійне поповнення особового складу в росіян.

Раніше з відео повідомлялось, що окупанти мінують Луганщину пластиковими мінами, які не може знайти металошукач.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті