Рашисти готують до депортації дітей з Луганщини під виглядом "медичної допомоги" – ЗМІ

Окупаційна влада на тимчасово окупованій території Луганщини збирається депортувати українських дітей під видом "потреби спеціальної медичної допомоги". Про це з посиланням на "Спротив" повідомило видання "Телегазета" на своїй сторінці у Facebook 26 листопада.

"Як повідомляє "Спротив" з посиланням на джерела окупантів, для дітей від 2 до 17 років було проведено поглиблені медичні огляди, – сказано в повідомленні. – Завезені з росії медики зазначили в документах обстеження, що 70% з цих дітей "потребують спеціальної медичної допомоги".

Уточнюється, що спершу дітей поміщають у спеціалізовані оздоровчі заклади, потім, з ряду надуманих причин, затримують повернення дітей додому, щоб спонукати батьків приїхати до дітей, опісля родинам забороняють повертатись на територію України.

Підкреслюється, що загалом в окупованих регіонах України рашисти таким чином провели медичні огляди приблизно для 15 тисяч дітей.

Раніше повідомлялось, що окупанти примусово депортували з Луганщини понад 10 дітей за кілька днів жовтня.

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті