Рашисти били по Донеччині з артилерії та дронів: поліцейські зафіксували наслідки 21 атаки

Протягом доби армія рф вдарила по 6 населених пунктах Донеччини. Окупанти позбавили цивільних мешканців житла, - повідомили у ГУ поліції Донецької області 18 квітня.

"Російські війська обстріляли міста Бахмут, Авдіївка, Торецьк, Слов’янськ, смт Велика Новосілка, село Карлівка. Рашисти застосували авіацію, ЗРК «С-300», БПЛА «Герань», РСЗВ «Град», артилерію", - йдеться у повідомленні.

Знищено та пошкоджено 22 цивільних об‘єкти – 9 житлових будинків, школу, цех заводу, кав’ярню, офісне приміщення, технікум, розважальний комплекс, бізнес-центр, господарську споруду, гаражі, автомобіль.

Зазначається, що авіацією, «Градами» та артилерією ворожі війська продовжують знищувати Авдіївку. Пошкоджено багатоквартирний будинок, цех заводу, об’єкти інфраструктури. Інформації щодо жертв не надходило.

Також дві ракети «С-300» та БПЛА окупанти спрямували по Слов’янську. Поцілили у 5 багатоквартирних будинків, об’єкти соціальної інфраструктури, автомобіль. За попередньою інформацією, люди не постраждали.

"Поліцією та СБУ відкрито кримінальні провадження за ст.438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України", - повідомили поліцейські.

Крім того, за допомогою поліції евакуйовано ще 309 людей, з початку обов’язкової евакуації - понад 62 330 осіб, серед них 7597 – діти, 2776 – люди з інвалідністю.

Статті

Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Донбас
21.04.2024
19:30

"Будуть руйнуватися українські міста, територія України все більше ставатиме диким полем". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу, у повній відповідності до кремлівських методичок, "переживали" за подальшу долю України, раділи відсутності у ЗСУ західної допомоги, а коли палата представників Конгресу США все ж таки проголосувала за...
Луганськ
20.04.2024
19:37

«Ця війна не схожа на жодну іншу»: Україна продовжує напрацьовувати досвід психологічної підтримки поранених і тих, хто повернувся з полону

«Правду кажучи, мені не хочеться знов про все це згадувати… Так, я визнаю, що потребую допомоги психолога. Але зараз мені її не надають»
Всі статті