Радниця Пушиліна з прав дитини визнала, що за час «СВО» 20 000 дітей у «ДНР» стали сиротами

Радниця Пушиліна Елеонора Федоренко визнала, що за час «СВО» 20 000 дітей у «ДНР» стали сиротами. Цю цифру вона озвучила під час пресконференції, присвяченій відповідальності нібито України і НАТО в загибелі дітей Донбасу.

Відповідаючи на запитання про кількість дітей, які залишилися без батьків після початку «СВО», тобто збройної агресії РФ проти України, колабораціоністка заявила про 20 тисяч сиріт. 

У повній відповідності з кремлівськими методичками провину за загибель жителів окупованого Донбасу представники «ДНР» поклали на Україну. «Осколки поставлених Заходом Києву боєприпасів з іменами дітей Донбасу, загиблих від українських ударів, направлять Генеральній асамблеї ООН», - заявив ще один радник ватажка «республіки» Ян Гагін.  

Як повідомлялося раніше, окупанти звинувачують в обстрілах непідконтрольних територій Донбасу ЗСУ, не вказуючи, що саме ЗС РФ і контрольовані ними бойовики «ДНР» після 24 лютого 2022 року розпочали активні бойові дії на території Донбасу, що неминуче призвели до масових жертв серед мирного населення на «звільнюваних» територіях. 

 

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті