Рада ЄС дозволила використовувати прибуток від заморожених активів Росії для України

Рада ЄС затвердила постанову, що дає можливість використовувати прибуток від заморожених активів РФ для України. Про це повідомляється на сайті Ради ЄС, -  пише Суспільне.

“Сьогодні Рада ЄС ухвалила рішення та регламент, що роз'яснюють зобов'язання центральних депозитаріїв цінних паперів, які володіють активами та резервами Центрального банку Росії, знерухомленими внаслідок обмежувальних заходів ЄС”, — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це рішення відкриває шлях до ухвалення Радою рішення про можливе створення фінансового внеску до бюджету ЄС з цих чистих прибутків для підтримки України та її відновлення і реконструкції на більш пізньому етапі. Цей фінансовий внесок може бути спрямований через бюджет ЄС до Фонду для України, про який Рада та Європейський Парламент досягли попередньої домовленості 6 лютого 2024 року.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні 27 лютого заявляв, що за останній місяць разом із партнерами Україна наблизилась до потрібного рішення щодо конфіскації російських активів.

Статті

Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Всі статті