Питання резервів і ротацій: Зеленський розповів про цілі аудита у Міноборони, ЗСУ та теробороні

У Міноборони та ЗСУ наразі проводиться аудит, щоб зрозуміти реальний стан війська після двох років війни. Про це заявив президент України Володимир Зеленський на сьогоднішній пресконференції, -  передає Цензор.НЕТ.

"Зараз головком проводить аудит, він хоче бути в кожному місці, в кожні бригаді, на відповідному напрямку, щоб зрозуміти і зробити висновки. Перш за все, питання резервів, ротацій. Треба в усьому навести порядок і поставити крапку. Не тільки можна боротись, треба відпочивати. Людина повинна розуміти: ось стільки-то днів, потім відійшла, відпочила, розраховати свої сили. Для цього потрібно підготувати нормально резерви. Вони не були підготовлені нормально. Це також факт. Ми повинні визначати свої слабкі місця. Вони були, вони є і нам потрібно їх виправити. А щоб виправити, треба зрозуміти, що відбувається", - заявив Зеленський.

Також, за словами президента, буде аудит тероборони, того, що відбувається в ДФТГ: "В цілому картина повинна бути, аудит після двох років. Що в кабінетах, скільки людей там знаходиться, чому там, скільки людей було мобілізовано, який відсоток з них був на фронті. Це дуже важливе питання. І багато інших".

Він також навів приклад "і про нас, і про наших партнерів": "У нас був кулак для контрнаступу. Не буду говорити, де, всі й так знають приблизно деталі. І не буду говорити, скільки всього готувалось. До сьогодні з того пакету 4 бригади голі. 4 бригади без техніки, про яку було домовлено, підписано, тиснули руки. Не доїхало. Могли воювати 4 бригади? Ні, вони й не воювали. Вони стояли і чекали техніку. Я говорю без закидів. Але є питання і треба відповісти. Для цього і аудит".

Як повідомлялося, Зеленський заявив, що Російська Федерація розпочне підготовку до нового наступу вже наприкінці весни - початку літа. 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті