Питання блокування кордону фермерами вирішиться протягом кількох тижнів - голова комітету Сейму Польщі

Голова комітету закордонних справ Сейму Польщі Павел Коваль заявив, що протести фермерів на кордоні не мають прямого стосунку до України і проблема вирішиться протягом кількох тижнів. Про це він сказав у інтервʼю "Українському радіо".

"Я думаю, що протягом кількох тижнів це буде", - таким чином Павел Коваль відповів на запитання видання про те, коли можливе вирішення питання блокування кордону з Україною польськими фермерами.

"Проблема з фермерами і проблема із захистом певних сегментів сільгоспвиробництва буде вирішена. Потрібно кілька тижнів переговорів", – каже Коваль.

Він також закликає не ототожнювати протести в Євросоюзі з Україною.

За словами Коваля, протести фермерів стосуються фундаментальної проблеми, яка не має прямого стосунку до України. В історії ЄС уже були сотні подібних криз і вони вирішувалися, запевняє голова комітету закордонних справ Сейму Польщі.

Як повідомлялося, із Польщі депортували двох українських журналістів, які розслідували тему вантажних перевезень на польсько-російському кордоні.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті