"Путін робить помилки за помилками". Шольц відповів на ядерний шантаж РФ

Німеччина закликає президента РФ путіна навіть не допускати думки щодо застосування ядерної зброї проти України та підтримує позицію США з цього питання. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву канцлера Німеччини Олафа Шольца в інтерв'ю газеті Neue Osnabrücker Zeitung.

"Путін робить помилки за помилками. Він міг би негайно покласти край цій війні, вивівши свої війська, а потім розпочавши переговори з Києвом", - заявив Шольц.

Німецький канцлер назвав мобілізацію путіна "актом розпачу та панічною реакцією на невдачі російських збройних сил на сході України".

При цьому на запитання журналіста, чи вірить Шольц у застосування російським диктатором ядерної зброї, той відповів, що "ніхто не може знати це напевно".

"Хто знає? Але, як і президент США Джо Байден, я хочу звернутися до росії та сказати дуже ясно: забудьте про це", - закликав Шольц.

Також канцлер звернув увагу, що Німеччина й надалі продовжуватиме підтримувати Україну, зокрема у питанні озброєння.

"Німеччина у міру своїх можливостей підтримує Україну і водночас робить все можливе, щоб не допустити прямого конфлікту між НАТО та росією", - сказав Шольц.

Як повідомлялося раніше, Шольц розповів, чого боїться Німеччина, не відправляючи танки Україні.

Статті

Світ
16.04.2024
09:07

«Енергійний контрудар може стати джокером у рукаві Сирського». Російські ЗМІ про Україну

"Загальна оцінка українських резервів приводить до висновку: наявних сил і засобів командуванню ЗСУ не вистачить для проведення стратегічного наступу. Але їх достатньо для енергійного контрудару оперативного масштабу на одному напрямку".
Донбас
14.04.2024
18:21

Нове видання обіцяє жителям "ДНР/ЛНР" новини про кішку, яка народила кошенят, і нефарбований паркан. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу були традиційно нудними. Численні близькі до місцевої влади Телеграм-канали слідом за офіційними джерелами масової пропаганди цитували політиків чужої країни і на честь 12 квітня тиражували нічим не підкріплені...
Країна
12.04.2024
15:51

Іпотечна програма "єОселя": шанс на житло, який не всім по кишені

Головна особливість програми – це можливість придбати житло в іпотеку під 3-7% терміном на 20 років з мінімальним внеском 20%. Подібних умов ще ніколи не було на іпотечному ринку України, тому не дивно, що програма користується популярністю.
Всі статті