Путін підписав "указ" про передачу в управління росії Запорізької АЕС

Президент росії путін 5 жовтня доручив передати у федеральну власність Запорізьку АЕС. Про це ідеться на сайті кремля.

"Уряду Російської Федерації забезпечити прийняття у федеральну власність об'єктів використання атомної енергії Запорізької атомної електростанції та іншого майна, необхідного для її діяльності", — ідеться серед іншого в указі путіна.

В "указі" також ідеться, що управляти ЗАЕС "до 1 січня 2028 року" призначено акціонерне товариство "Експлуатуюча організація Запорізької АЕС".

Нагадаємо, російські війська захопили територію Запорізької атомної електростанції в Енергодарі 4 березня 2022 року. 21 липня стало відомо, що російські окупанти розмістили військову техніку, вибухівку та зброю у машинній залі енергоблока АЕС. 23 серпня генсек ООН заявив про найбільшу за останні десятиліття ядерну загрозу.

Як повідомлялось раніше, зрадник Батьківщини Рогов визнав, що російські окупанти вивели із ладу Запорізьку АЕС.

Статті

Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Світ
16.04.2024
10:17

«Енергійний контрудар може стати джокером у рукаві Сирського». Російські ЗМІ про Україну

"Загальна оцінка українських резервів приводить до висновку: наявних сил і засобів командуванню ЗСУ не вистачить для проведення стратегічного наступу. Але їх достатньо для енергійного контрудару оперативного масштабу на одному напрямку".
Всі статті