Путін відтягує момент кінця - ISW

Президент РФ путін боїться визнати поразку росії у війні проти України та намагається затягнути цей момент, тим самим відкладаючи своє щорічне звернення до федеральних зборів. Про це йдеться у щоденному звіті Інституту вивчення війни (ISW) 15 грудня.

"Згадане рішення президента Росії Володимира Путіна відкласти його щорічне послання до Зборів Російської Федерації вказує на те, що він залишається невпевненим у своїй здатності формувати російський інформаційний простір на тлі зростаючої критики його поведінки з приводу вторгнення в Україну", - йдеться у повідомленні.

В Інституті припустили, що відступ російських військ з Київської області та півночі України у квітні 2022 року, ймовірно, зіпсував плани путіна проголосити перемогу під час звернення до Зборів Федерації.

В ISW нагадують, що в березні 2014 року путін скористався можливістю вимовити "Кримську мову", в якій він оголосив про незаконну анексію Криму та міста Севастополь.

"Можливо, Путін все ще чекає і сподівається вимовити грандіозну переможну промову в 2023 році або відкладає момент, коли йому доведеться визнати, що Росія не може досягти своєї мети в Україні", - припускають експерти.

Аналітики також вважають, що звертаючись до російської громадськості та еліт, путін може бути не впевнений у своїй здатності виправдати вартість війни проти внутрішніх та глобальних справ росії.

"Перемога в Україні могла б дозволити Путіну заплутати російське людське та фінансове зменшення, як це було у 2014 році, але Росія не мала значних перемог після російської окупації Лисичанська на початку липня", - сказано у звіті.

Водночас президент росії продовжив сіяти паніку серед населення, коли нечітко відповідав на питання про тривалість війни та другу хвилю мобілізації. Таким чином, він викликав критику та плутанину серед військової спільноти.

А у зв'язку з залишенням росіянами позицій у Херсоні навіть ідеологи "російського світу" почали сумніватися у відданості та здатності путіна створити "Велику Росію".

Аналітики вважають, щоб уникнути відповіді ще більше непотрібні питання, російський лідер скасував свою щорічну прес-конференцію з представниками російської громадськості.

"Путін вже скасував свою щорічну прес-конференцію з представниками російської громадськості, ймовірно, намагаючись уникнути відповідей на питання про військові невдачі Росії, не вдаючись до надміру очевидного маніпулювання питаннями та питаннями", - додали в ISW.

Нагадаємо, російський диктатор путін відмовиться від традиції грати у хокей на Червоній площі перед Новим Роком.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті