Путін призначив голів "прокуратур" в окуповані райони України

Російський диктатор путін призначив керівників "наглядових відомств" у квазіутворення "ДНР", "ЛНР", а також на окуповані частини Запорізької та Херсонської областей України. Відповідний указ він підписав 29 грудня.

Зокрема, "главами прокуратур" у "ДНР" та "ЛНР" призначено Андрія Співака та Гліба Михайлова, "прокурорами" захопленої частини Запорізької області став Кирило Осипчук, а "прокурором" частини Херсонської області, що знаходиться під окупантами.,- Андрій Петров.

Усі вони оптимістично призначені путіним на 5-річний термін.

У російських ЗМІ є інформація, хто ці новопризначені "прокурори".

Так, відомо, що у "ДНР" призначення отримав Андрій Співак, який і раніше був "генпрокурором ДНР" з 2018 року. З 2014-го він був "заступником голови республіканської прокуратури - начальником слідчого управління". Співак народився у Дніпропетровську 1977 року. Працював гірником на шахті «Північна» у місті Сніжне. Закінчив Донецький державний університет за спеціальністю «Правознавство». Потім із 2000 року служив слідчим у прокуратурах Донбасу.

Донецька "прокуратура" є найбільшою із новостворених - налічує близько 1 тис. "співробітників", у тому числі 681 "прокурорський працівник".

Наступний "прокурор" для "ЛНР" не місцевий. Нагадаємо, колишнього "генпрокурора ЛНР" Сергія Горенка було вбито 16 вересня, до псевдореферендумів і приєднання "ЛНР" до росії. Тепер "прокуратуру ЛНР" очолить Гліб Михайлов, який раніше працював у Дагестані, Чечні та Мурманській області. У Дагестані під його керівництвом було виконання законодавства про захист прав неповнолітніх сиріт. Штатний розклад "Луганської прокуратури" складає 745 одиниць (537 прокурорських працівників).

Про третього "прокурора" для частини окупованої Запорізької області - Кирила Осипчука - відомо, що він раніше працював першим заступником ростовського прокурора, під його наглядом у Ростовській області було «активізовано роботу з виконання федерального законодавства».

У Запорізькій "регіональній прокуратурі" працюють лише троє - сам  Осипчук та два його "заступники". Але в січні "відомство" планують розширити до 25 осіб із РФ.

Про четвертого "прокурора" окупованих районів Херсонської області відомо, що Андрій Петров раніше працював у Чеченській Республіці на посадах заступника прокурора та старшого слідчого відділу з розслідування ОВС управління з розслідування злочинів прокуратури республіки, а також у прокуратурі Костромської області. Також він був прокурором у Ямало-Ненецькому автономному окрузі та Свердловській області.

Під час подання у четвер, 29 грудня, на спільному засіданні комітетів СФ Андрій Петров запевнив, що з січня організує та перейде до "повноцінної роботи прокуратури", яку йому доручено сформувати.

Як повідомлялося, так звані парламенти "ДНР" та "ЛНР" ухвалили нову "конституцію" 30 грудня.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті