Путін хоче позбавляти набутого громадянства РФ тих, хто не підтримує війну проти України

Президент РФ Володимир Путін хоче позбавляти набутого громадянства РФ тих, хто не підтримує війну проти України та визнає окупацію та анексію українських територій. Це випливає із внесеної ним поправки до ухваленого у першому читанні законопроекту про можливість позбавлення набутого громадянства.

Як пишуть російські ЗМІ, поправка передбачає, що позбавити набутого громадянства можуть за громадські дії, спрямовані на дискредитацію використання ЗС РФ. В даний час ЗС РФ використовується для агресії проти України.

Крім того, громадянство можуть відібрати через "публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності РФ", тобто у тих, хто не визнає окупацію та анексію українських територій і закликає поважати територіальну суверенну державу.

Участь у діяльності небажаної для кремлівського режиму неурядової організації також може призвести до втрати громадянства.

Також президент країни-агресора пропонує позбавляти громадянства за наругу над прапором та гербом Росії, організацію збройного заколоту, посягання на життя державного діяча, хуліганство, вандалізм, за отримання та дачу хабаря, викрадення людини, здирство, розбій, пограбування та незаконне придбання зброї.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті