Путін заявив, що "технічно" готовий до ядерної війни

Російський диктатор путін  заявив, що росія технічно готова до ядерної війни, і якщо США відправлять війська в Україну – РФ вважатиме це "значною ескалацією". Про це повідомляють росЗМІ. 

"З військово-технічної точки зору ми, звичайно, готові. Ядерні ракети у нас постійно перебувають у стані бойової готовності", – заявив путін в інтерв'ю пропагандисту Дмитрію Кисельову у відповідь на запитання, чи дійсно країна готова до ядерної війни.

За словами путіна, якби США зважилися відправити свої війська в Україну, РФ розцінила б такий крок так само, як введення американських військ на російську територію, тобто як інтервенцію.

"Я ж сказав, що Байден – представник традиційної політичної школи... Там, окрім Байдена й інших, вистачає фахівців у сфері російсько-американських відносин і у сфері стратегічної стриманості. Тому не думаю, що тут усе мчить так у лоб, але ми до цього готові", – підсумував путін.

Водночас президент РФ заявив, що необхідності застосовувати тактичну ядерну зброю у війні проти України ніколи не було, а на уточнювальне запитання, чи означає це, що йому не спадала така думка, російський диктатор відповів: "Ні, а навіщо?".

"У нас є свої принципи. Вони кажуть, що ми готові застосовувати, зокрема, будь-яку зброю, якщо йдеться про існування російської держави, заподіяння шкоди нашому суверенітету і незалежності. У нас же все прописано в нашій стратегії, ми її не змінювали", – запевнив путін.

За словами путіна, якщо Сполучені Штати проведуть ядерні випробування, то росія може зробити те саме. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що путін укотре заявив про готовність до переговорів з Україною, але "боїться" за безпеку росії. 

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті