Путін відповідальний за смерть Навального - Байден

Президент США Джо Байден використав повідомлення про смерть Алексєя Навального, щоб натиснути на Конгрес схвалити підтримку України. Про це Байден заявив під час спеціального звернення, присвяченого повідомленням про смерть Навального, повідомляє "Європейська правда".

Байден сказав, що вважає російського президента Владіміра Путіна відповідального за смерть Навального. 

"Повідомлення про його смерть, якщо вони правдиві – а у мене немає підстав вважати, що ні, хоча російська влада розкаже свою власну історію – не залишають сумнівів: Путін відповідальний за смерть Навального", – заявив президент США. 

Байден сказав, що Путін нападає не тільки на громадян інших країн, як це відбувається зараз в Україні, але й робить жахливі речі зі своїм власним народом. 

Байден назвав Навального "сміливою та принциповою" людиною, що присвятила себе розбудові Росії, де панує верховенство права. 

Президент США також сказав, що повідомлення про смерть Навального має стимулювати до фінансування підтримки України у війні проти Росії.

За словами Байдена, Сполучені Штати повинні забезпечити кошти, "щоб Україна могла продовжувати захищати себе", а відсутність подальшого фінансування України у цей критичний момент "ніколи не буде забута".

"Годинник тікає і це (схвалення підтримки України, - прім.) повинно статися", – заявив Джо Байден.

Раніше повідомлялося, що російський опозиціонер Олексій Навальний помер у колонії.

Раніше також повідомлялося, що в Кремлі прокоментували його смерть.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті