Путін підписав закони про інтеграцію окупованих територій України в судову систему РФ

Російський диктатор путін підписав пакет із восьми законів про створення "судів" на території квазіутворень "ЛНР"/"ДНР", а також захоплених частин Херсонської та Запорізької областей і порядок добору кандидатів до їхніх початкових складів. Ці документи опубліковано, - пишуть росЗМІ 3 квітня.

Згідно з першим блоком законів, на територіях псевдореспублік "ЛНР"/"ДНР" створюють "верховний і арбітражний суди республік", а на окупованих частинах Запорізької та Херсонської областей - "обласні суди та арбітражні суди областей".

Також створюються Донецький, Луганський, Запорізький і Херсонський "гарнізонні військові суди, міжрайонні, районні та міські суди".

Крім того, визначається порядок передачі утвореним "судам" справ і скарг, прийнятих до провадження, але ще не розглянутих "судами", що нині діють на цих територіях. Вони продовжуватимуть "здійснювати правосуддя від імені РФ до початку діяльності судів, які будуть створені відповідно до ухвалених законів".

Крім цього, ще один блок ухвалених у росії законів стосується "порядку добору кандидатів у початкові склади федеральних судів загальної юрисдикції та арбітражного суду". Претенденти, згідно з новими нормами, мають відповідати вимогам закону "Про статус суддів у РФ".

Зазначається, що закон про створення "судів" у "ДНР" має набути чинності 20 квітня 2023 року, аналогічні закони, що стосуються "ЛНР" і окупованих частин Херсонської та Запорізької областей, - 21 квітня 2023 року.

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті