Приватбанк заявив про важливу перемогу в суді у протистоянні з экс-власниками

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду задовільнив касаційну скаргу "Приватбанку" щодо законності інспекційної перевірки у 2016 році, коли були виявлені численні порушення у діяльності менеджменту банку, - повідомляє пресслужба банку 26 липня.

"26 липня 2022 року Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду (судді Рибачук А.І. (головуючий), Бучик А.Ю. та Тацій Л.В.) задовільнив касаційну скаргу ПриватБанку, скасував рішення судів попередніх інстанцій та відмовив у позові пов’язаній з колишніми власниками ПриватБанку компанії Тріантал Інвестментс ЛТД про визнання протиправним та скасування розпорядження Національного банку України від 17.10.2016 щодо інспекційної перевірки ПриватБанку", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за результатом саме цієї перевірки регулятор виявив численні порушення в діяльності менеджменту та колишніх власників ПриватБанку в період до 2016 р. та дійшов висновку про необхідність виведення Банку з ринку як єдиної можливості врятувати його від банкрутства і зберегти фінансову стабільність в Україні.

"Це остаточне судове рішення по цій справі, що є важливою складовою частиною судової боротьби державного ПриватБанку з колишніми власниками (на той момент це були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, - Ред.) щодо законності націоналізації банку. Ця перемога в суді підтверджує невпинну боротьбу банку за свої права і демонструє можливість дотримання верховенства права в Україні", - резюміровали у ПриватБанку.

Як повідомлялося, у грудні 2021 року Вищий антикорупційний суд заочно заарештував колишнього голову правління "ПриватБанку" Олександра Дубілета.

Статті

Країна
29.03.2024
10:18

У Криму стає страшно: зростає популярність страхування від БПЛА

...Ці виплати ніхто не побачить, тому що немає законодавчої бази: якщо вони страхують від терористичного акту, то має бути рішення про порушення кримінальної справи за відповідною статтею тощо. Все інше – гарні слова та обіцянки, якими годуватимуть.
Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Всі статті