Примусова депортація до росії дітей з України: Верховна Рада звернулася до ООН

Верховна Рада звернулася до ООН та Міжнародного суду ООН з приводу примусової депортації до росії дітей з України. Про це 26 лютого повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

Зокрема, парламент звернувся до Комітету ООН з прав людини, Комітету ООН з прав дитини, Міжнародного суду ООН, Верховного комісара ООН у справах біженців. 

Рада просить ООН сприяти поверненню дітей до України їх батькам або законним представникам. 

"Це злочин, про який неможна мовчати. Росія викрадає наших дітей, є навіть випадки їх “всиновлення” на території росії. Це неприпустимо", - пише депутат.

Зазначимо, що на телеканалі "Дощ" вийшов сюжет "Как Россия украла тысячи детей из Украины и отдала их на «перевоспитание»".

Телеграм-канал "ЧТД" також пише, що російські чиновники розподілили сотні сиріт з України по дитбудинках та інтернатах. Їх змушують слухати брифінги Міноборони про «знищених нацистів». Називається це "військово-патріотичною підготовкою". Дітям, яких росія нібито «евакуювала» (тобто просто вкрала), доводиться дивитися і слухати Конашенкова, робити окопні свічки на фронт, ставити військові спектаклі. Їх вчать звертатися з автоматом Калашнікова, тягають госпіталями з пораненими військовими, вони майструють Z-листівки і пишуть листи.

Журналісти знайшли 24 такі інтернати. Міносвіти доручило закладам «життєустроїти дітей». Із 400 сиріт у сім'ях 36.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті