Прикординники розповіли, чи є загроза для України через "вагнерівців" у Біларусі

Державна прикордонна служба України підтвердила, що на території Білорусі наразі є кілька сотень найманців з приватних військових компаній, які не становлять реальної загрози для України. Про це сказав речник відомства Андрій Демченко в ефірі телемарафону,- пише УНІАН.

Розвідка відомства вважає, що їх планують задіяти для дестабілізації ситуації на українському кордоні.

"Зараз наша розвідка відстежує, що на територію Білорусі заведені окремі групи найманців, проте говорити про якесь масове або масштабне заведення представників приватних військових компанії, неможна. Мова йде про кілька сотень, які надалі розміщуються в тих місцях, де були підготовлені для цього місця розташування. Але ми продовжуємо далі стежити, щоб розуміти, де саме на території Білорусі їх розмістять і як їх будуть використовуватися. Наявна кількість не становить загрози для України", - вказав Демченко. 

За його словами, поява "вагнерівців" на території Білорусі не стала несподіванкою - цьому передувала відповідна риторика так званої влади Білорусі, а також інформація про створення таборів для розміщення ПВК "Вагнер".

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті