"Приховані" активи дружини Медведчука Оксани Марченко на понад 440 млн грн арештовано – СБУ

За матеріалами Служби безпеки України суд арештував чергові активи Оксани Марченко, яка підозрюється у фінансуванні російських окупаційних угруповань, їхня загальна вартість становить більше ніж 440 млн грн. Про це повідомляється в Телеграм-каналі відомства 24 березня.

"Рішення суду стосується 6,8% акцій ПАТ "Електрометалургійний завод "Дніпроспецсталь" ім. А. М. Кузьміна" в Запоріжжі, якими Марченко володіє через три офшорні компанії, – сказано в повідомленні. – Це стратегічно важливе підприємство спеціалізується на промисловому виробництві майже 1 тисячі видів сталі та металовиробів".

Зазначається, що арешт активів убезпечить їх від перереєстрації на підставних осіб і в подальшому дозволить передати на користь нашої держави.

"Слідчі Служби безпеки вже повідомили фігурантці про підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України)", – сказано в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що судом арештовано майно дружини Медведчука на понад 5,6 млрд грн.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті